Thursday, September 4, 2008

FIRST TIME IN MY LIFE ANI BAH..

you.. gambar kerbau-kerbau yang telah di sumbalih.


Driving that suboh and i saw what i saw.. can you see it clearly?? What is it?? Wow.. Pernah you liat kah?? I mean the tapak nya pun ada.. kaki nya pun ada.. badan still connected.. and like eeeeeii..... napa inda di tutup kan?? Tutup kah dengan canvas ka or whatever lah..
me terbayangkan bangkai manusia masa zaman 'nazi' ah. Kan i saw on one of the channel in astro re. nazi ani and i tell you no human kali.. kejam the way they kill people.. and the way dorang humban manusia dari perempuan lelaki kanak-kanak.. even ada yang di tahan meliat keluarga mereka di humban masak masak arah api etc.. satu lobang etc.. eh.. teringat me.. and me terbayang kan.. sakit nya.
PS. Lain kali kalau membawa bangkai binatang sekali pun.. tutup lah. sempurnakan lah jua....

1 comment:

harith said...

first time in my life..in 2005..penghulu mukim seria and ajk takmir surau stkrj sepakat memilih me untk menyembelih 3 ekor lembu korban smpena hari raya haji..dgn bertawakal dan berbekalkan ilmu yg ada..serta parang yg tajam..sbelum menghiris leher lembu..di bcakan dlu ikrar nama2 org yg berkorban..bismillah allahuakbar..memecut keluar darah yg wangi dan bercahaya..menitik air mata ku saat atu..hingga selasai..ada pun daging korban yg ku terima nda ku sampai hati kan makan..ku sedekahkan arah org lain..sifat penyayang yg ada pda ku membuat kan aku tak mau lagi melakukan penyambelihan..masha allah..